Všetky cesty v regióne Šariša sú podľa hlásení dispečingov zjazdné

12.03.2010 Prešov

Šariš 12. marca (TASR) – Všetky cesty v regióne Šariša sú napriek pribúdajúcemu snehu zjazdné.
Dispečeri stredísk Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) pre oblasť Prešova, Bardejova a Svidníka informovali TASR, že počas noci museli do terénu vyslať všetku techniku a v úprave ciest pokračujú aj naďalej.
Podľa Jozefa Vančíka z SÚC PSK v okrese Bardejov napadlo v nočných a ranných hodinách do 10 centimetrov snehu. Na cestách 1. a 2. triedy sa po chemickom posype nachádza kašovitá vrstva snehu miestami až do troch centimetrov. Ujazdený sneh do hrúbky troch až štyroch centimetrov hlásia na komunikáciách 3. triedy. Vančík uviedol, že v oblasti je slabý vietor, zatiaľ však nedochádza k vytvárajú snehových jazykov.
Zjazdné sú aj komunikácie v okresoch Svidník a Stropkov vrátane cesty na hraničný priechod vo Vyšnom Komárniku. Dispečer zimnej údržby Vincent Šesták uviedol, že kašovitý sneh je na cestách 1. a 2. triedy, na trojkách je utlačená vrstva do troch centimetrov.
Celú noc boli v teréne aj posýpacie vozidlá v okresoch Prešov a Sabinov. Podľa Jána Kerestéša z oblastného dispečingu SÚC PSK po chemickom posype je na cestách 1. triedy kašovitý sneh miestami v hrúbke dva centimetre. Na cestách nižších tried sa nachádza utlačená vrstva do troch centimetrov posypaná inertným materiálom.
V celom regióne momentálne mierne sneží, je slabý vietor a teplota sa pohybuje od mínus štyroch do nula stupňov Celzia.
 

Vyberte región